NA ZAČETEK RAZSTAVE ZA RAZSTAVLJALCE NAMESTITEV SPONZORJI KONTAKT
RAZREDI + PRIJAVNINA SODNIKI NASLOVI ON-LINE PRIJAVA ORG.ODBOR REZULTATI
 
ALEŠ NOVAK


Rojen leta 1960 v Sloveniji. Diplomiral iz ekonomije, profesionalni fotograf, večkratni prvak v lokostrelstvu in plavanju, učitelj smučanja, vzreditelj whippetov, razstavljavec in mednarodni sodnik za IV., VIII. In X. FCI skupino.
Moje ime je Aleš Novak in od leta 1992, ko sem ustanovil psarno Karstia, življenje delim z whippeti. Vedno sem ohranjal dobre stike z najboljšimi vzreditelji v Belgiji in v drugih delih Evrope in sveta (CRUFTS, Kongres o whippetih kongres Doncaster 1999, svetovne in evropske razstave, specialne razstave ...) V Slovenskem klubu za hrte, ki smo ga ustanovili pred več kot 25 leti, sem bil več kot 15 let član upravnega odbora vzrejne komisije ter predsednik razstavne komisije.
Leta 1995 sem uvozil svojega prvega whippeta iz tujine. To je bil UK Ch. in kasneje Multi Ch. Pardee Appy Arry of Nevedith, ki je kasneje postal BIS zmagovalec ter prejel vse najboljše slovenske razstavne naslove. Kasneje sem uvozil še več psov iz Velike Britanije in Severne Irske, konec leta 2016 pa lepo psico z Nizozemske.
Sem mednarodni sodnik za vse hrte, jazbečarje, španjele, prinašalce in vodne pse. Sodil sem na mnogo mednarodnih, nacionalnih in specialnih razstavah po vsej Evropi in leta 2018 v Avstraliji. Ponosen sem, da imam med Švedskimi specialnimi razstavami še vedno rekordno število prijav whippetov (189).
Od leta 1992 sem imel 28 legel whippetov in mnogi moji mladički so postali prvaki. Whippeti iz moje psarne so dobili 16 BIS in 45 BOG naslovov.
Leta 2017 sem sodil na mednarodni ravni v Avstriji - CACIB Gradec (VIII. in X. skupina), Švedska - CACIB Malmo (VIII. in X. skupina), Avstrija - CACIB Celovec (IV., VIII. in X. skupina), na Švedskem - Gotland Visby dvojni CACIB (IV., VIII. in X. skupina), ter Turku dvojni CACIB (IV., VIII. in X. skupina).
Zaljubljen sem v pse in vedno spoštujem razstavljalce, zato imam na razstavah vedno veliko število prijav. Vedno prihajam in sodim resno, neobremenjeno in častno. Vsakič, ko sodim pasmo, za katero sem licenciran s strani FCI, se trudim izbrati najboljše kakovosti psov, ne glede na njihove dosežke s prejšnjih razstavi in ne glede na to, kdo vodi psa v razstavnem krogu.
Prijatelji sodniki, organizatorji in razstavljavci večkrat pravijo o meni: prijazen do psov in ljudi, ima znanje in oko za dobrega psa in primerno gibanje, dinamična športna oseba s širokim odprtim umom...

Aleš Novak - Karstia Whippets Slovenija


< nazaj
Website contents © Sighthound Club of Slovenia, 2018